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Back to Home

**Contrary to the newspaper advertisement Warren and Cumberland 
Counties were pulled from the November Project Listing**

Fayette Co. US 68

QUESTION NO. 1) Project length is listed as 1.4 miles which is much 
longer than the described limits of Corporate Drive to Alexandria Drive. 
Is it possible the ending terminus is intended to be Lane Allen Road 
rather than Alexandria Drive?

ANSWER: Project ends at Alexandria Dr. Project originally had different 
limits. Description has changed but project length wasn't adjusted in 
Oracle Pre-construction data base.

QUESTION NO. 2) Can the hyperlink for the maps be activated?

ANSWER: The corrected static map attached and a link to the IMS map 
for this project.

http://kytcgis.ky.gov/syp_active/viewer.htm?
ActiveLayer=16&Query=PROJID%3D%227-144.00%
22&QueryZoom=Yes

QUESTION NO. 3) Prequalification requirement is "Urban Roadway 
Design less than $250,000", approximate fee listed as $300,000. Is this 
correct?

ANSWER: Prequalification for Roadway Design should be Urban Design 
>250,000.

2007-05 – Fayette – Item No. 7-266 - KY4-US 421

QUESTION NO. 1) Scope: The selected consultant will provide 
engineering services for Phase I, Phase II and Environmental document. 
However, we have no Prequalification requirement for Environmental. 
Will the Consultant provide environmental services and if so what type 
of document?

ANSWER: Consultant to provide environmental services for a C.E.
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Regional Highway & Bridge Construction Inspection

QUESTION NO. 1: Hours per week to be used for proposed tech work? 
Last year it was based on 40 hours straight time, 10 hours over time. 

ANSWER: KYTC is requesting a flat fee to cover services from each 
consultant for individual technicians or inspectors. This was negotiated 
for the previous contracts. You may assume a 40 hour work week with 
an average of 10 hours over time for your estimate. Be aware the hours 
may fluctuate depending on the assignment of the technician. 

QUESTION NO. 2: If a firm provided QA/QC to firms is the Rent-A-Tech a 
conflict of interest for that firm? 

ANSWER: If a consultant firm supplies QC technicians for a contractor, it 
will be considered a conflict of interest if the consultant also supplies 
inspection services for the Department.

Consultant inspection services may be supplied to a contractor when the 
Department is not utilizing Consultant inspection services from that firm 
in the assigned Region. A firm under contract with KYTC for Consultant 
inspection services should not engage in providing QC inspection 
services to a contractor working on project(s) for KYTC in the firm’s 
assigned Region. 

QUESTION NO. 3: Why no travel time to and from resident engineers 
office? 

ANSWER: The clock starts when the employee reports to the office 
where he/she is assigned. We are paying for the services of the 
inspector. Driving to the office is not considered part of that service. 

QUESTION NO. 4: How much travel should one include for each district? 

ANSWER: If travel is required it will be at the discretion of the Resident 
Engineer and payed at the all inclusive rate for that level of inspector. 
The Cabinet makes no guarantees on the amount of travel required in 
each district. The proposed all inclusive hourly charge should include 
salary, overtime, overhead, management fees and any direct costs to 
cover whatever is needed. 

QUESTION NO. 5: Night time work, are we guarantee hours of work?
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ANSWER: No

QUESTION NO. 6: Daytime work do we have a set time guarantee? 

ANSWER: No

 
2007-05 TRIMARC Evaluation

Question: The RFP states on page 6 that, Section 2 shall contain "A 
summary, not to exceed ten (10) pages.............complete the project." 
Can you please clarify if 10-pages means "10 double-sided pages" or 
"10 single-sided pages"?

Answer: The intent of the RFP is that the Summary should not exceed 
ten (10) single-sided pages. The Consultant’s Proposal will not be 
penalized if the Summary slightly exceeds ten (10) single-sided pages in 
order to complete a particular section of the Summary. 
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The above Q & A section is dealing with the 2007-05 Project Listing  

(Former name Bulletins)
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